Vårt ansvar

WECY skapades för att skapa en förändring inom sportindustrin och hur den fungerar! Vi tror på full transaparens, för med full transparens kan man fatta utbildade val, och konsumera välvalda produkter som håller länge och som skapar minimal inverkan på vår jord.

LÄR MER HUR WECY ARBETAR

Hållbarhet

Inkludering

Transport

Tillverkning

Modebranschen är historiskt disig - fylld av dimma och reflektioner, vilket gör att vi som både företag och individer inte kan koppla ihop våra val och deras påverkan på jorden. När dimman lättar och allt avslöjas, kämpar branschen för att möta efterfrågan på "hållbart mode". Tyvärr finns det inget sådant.  Varje plagg vi köper har en historia och påverkar vår planet. Trots att modebranschen har infört nya begrepp som "Green", "Conscious",

 "Recycled" och "Offset" så är det viktigt att komma ihåg att inget av dessa ord löser problemet. Dessa ord kan förvirra och få oss att tro att vi har löst problemet med hållbart mode. Vad vi behöver är mer transparens och ansvarstagande från modeindustrin så att vi kan ta faktabaserade beslut när vi väljer våra kläder. Detta kommer att hjälpa oss att minska vår påverkan på planeten och göra modeindustrin mer hållbar på lång sikt.

Läs mer nedan om hur just vi på WECY arbetar kring hållbarhet

Vi letar alltid efter nya sätt att minska vår miljöpåverkan.

Har du några idéer?

Låt oss få kontakt

Återvunnet, Ansvarsfullt och minskat klimatavtryck

Våra superskönt sportkläder görs av exklusiva högkvalitativa italienska tyger skapta av återvunna material.

Läs mer

Ultra soft fabric

WECY använder högkvalitativt italienskt tyg som är squatproof, superbekväma och som har en magsik vattenavvisande och fukttransporterande förmåga vilket är en fantastisk egenskap när man är fysiskt aktiv.

Tyg & kvalitet

Återvunnet, ansvarsfullt och minskat klimatavtryck är alla viktiga faktorer när det gäller sportkläder. Återvunna material minskar avfallsmängden och minskar behovet av nya resurser samt minskar energiåtgången under tillverkning. Minskade klimatavtryck innebär att sportkläder produceras med minsta möjliga utsläpp av växthusgaser och andra föroreningar.

Låt oss prata skräp & ECO NYL ®

ECO NYL® Regressen nylon är ett hållbart material som är tillverkat genom återvinning av kasserade fisknät och annat plastavfall. Varje tyg är unikt då man återvinner de skräp man finner i hav och på stränder detta ger varje produkter en unik touch eftersom varje material är unikt och har sin egen historia. Genom att använda produkter av ECO NYL® kan du vara säker på att du bidrar till en mer hållbar framtid samtidigt som du får en högkvalitativ och hållbar produkt. Genom återvinning av skräp så bidrar man till minskade resurser och misnkad energianvänding.

Hur magin händer

Processen för att göra ECO nyl från avfall till tyg är en flerstegsprocess som vanligtvis involverar följande steg:

Låt oss prata skräp & ECO NYL ®

Insamling:

Fisknät och annat plastavfall samlas in från havet, stränder eller insamlingssystem.

Sortering:

Det insamlade avfallet sorteras efter typ och kvalitet. Detta är en viktig del av processen eftersom olika typer av plastavfall kräver olika behandling.

Tvättning:

Det insamlade avfallet tvättas och rengörs noggrant för att ta bort allt skräp och föroreningar.

Krossning: Det rena avfallet krossas till mindre bitar för att förbereda det för återvinning.

Smältning:

De krossade plastbitarna smälts ned till en formbar massa i en speciell ugn.

Spinning:

Den smälta massan pressas genom ett spinnande hjul för att skapa trådar av olika tjocklek och längd.

Vävning:

Trådarna används sedan för att väva ihop tyget till önskad struktur och tjocklek.

Färgning och efterbehandling:

Tyget kan sedan färgas och behandlas för att få de önskade egenskaperna och kvaliteterna.

Voila! Avfall har aldrig sett så bra ut.

Tryck:

Våra tryck är OEKO-TEX® 100-certifierade

Accessoarer

Vårt mål är att alltid utveckla exklusiva produkter med mindre påverkan på jorden och det inkluderar alla detaljer som följer med varje produkt.

Läs mer

Vår värld har ett minne av allt avfall så låt det vara så minimalt som det kan bli.

Produktpåse

Vi älskar att arbeta med naturliga ingredienser och är stolta över att våra produktpåsar är gjorda av naturliga ingredienser som majsstärkelse, sockerrör och cassavarötter, vilket gör våra produkter transport- och fuktsäkra samt industriellt komposterbara.

Transportpåsar

Våra transportspåsar är gjorda av återvunnet papper och redo att återanvändas igen, vilket gör att du enkelt kan återanvända dem för din nästa frakt, visst är det bra!

För varje produktionsorder återanvänder vår produktionsleverantör lådor så mycket som möjligt för att eliminera internt förpackningsavfall..

Hangtag

Våra hangtags är bluesign-certifierade.

Kartongen i varje produkt

Svenska skogar är de mest magnifika i världen, de är vackra när de står högt i skogarna men också vackra som vårt kartongpapper. Lokalt & medvetet producerat.

Tvättrådsettiketter

Vi vill hålla nere antalet tillbehör och ett sätt i den riktningen är att byta ut den traditionella tvättvårdsetiketten mot ett print på insidan av våra produkter och om trycket tvättas bort hittar du alltid tvättvårdsinstruktionen digitalt på vår webbsida.

Desiged with Passion

Passionen bakom våra sömmar

Utan våra fabriker skulle inte våra produkter existera, för oss är det viktigt att välja fabriker med rättvisa arbetsförhållanden och levnadslöner.

Läs mer

Design

Vi designar små volymer med tidlös design som håller genom alla trender.

Produktion

Utan våra fabriker skulle vi inte ha några produkter, vi är stolta över att kunna säga att vi arbetar med producenter som har en ansvarsfull  produktion som undviker avfall och föredrar ekologiska och återvunna material, de köper i första hand in lokala material och accessoarer som är producerade inom det egna landet eller Europa. 

Viktigt är att våra leverantörer jobbar mot ansvarsfull produktion för miljön, genom bland annat att använda hållbar energi, vattenrening samt använder minimala mängder kemikalier.

Våra producenter har ISO-certifieringar ISO9001:2015 inom kvalitetsledning och ISO14001:2015 inom miljöledning.

Prover

Vi utgår alltid från samma passform på alla våra modeller så vi kan minimera tygåtgång och minska antalet prover som produceras. Alla prover vi tillverkar som är bärbara säljer vi vidare för användning, resten återvinns för att få möjligheten till att användas till annat.

Transporter

Transporter kommer aldrig att vara hållbara, det kommer alltid att påverka jorden men låt oss göra det så lågt vi kan.

Läs mer

Transport

Vi på företaget tror starkt på att stödja närliggande produktion för att minska transporter och därmed minska CO2-utsläppen.

Vi försöker också arbeta endast med neutraliserande eller kompenserade transporter för att ytterligare minska vår påverkan på miljön. Det kan innebära något högre fraktkostnader, men vi anser att det är värt det för att använda hållbara transporter.

Vi är alltid på jakt efter det bästa sättet att transportera våra produkter från oss till dig och hålla produktionen nära våra tyger/accessoarer och vårat lager för att minska transporterna.

Våra produktionspartners är medvetna om att transporterna har en stor inverkan på miljön och därför samarbetar de med DPD, en transportpartner som arbetar mot koldioxidneutral paketleverans och delar våra hållbarhetsvärderingar.

Genom att välja närliggande produktion och hållbara transportalternativ, bidrar vi till att minska vårt företags klimatavtryck och strävar efter en mer hållbar framtid.

Retur etiketter

Vi tog ett beslut från början att inte skicka med returetiketter till dina beställningar. Lite irriterande, vi vet, men det hjälper till att spara en hel del papper! Om du vill ha en returetikett är det bara att maila oss din orderinformation till customer.service@wecy.se

Desiged with Passion
Desiged with Passion

Förändringen börjar med dig!

Vi tycker att ansvarsfullt produceratde sportkläder är för alla och arbetar alltid för att utveckla fler storlekar till vårt produktsortiment, idag erbjuder vi XS-XXL

Läs mer

Det tar tid att utveckla den perfekta produkten med minskad klimatpåverkan. Både i utveckling för att hitta rätt material och accessoar men även för att beräkna klimatavtrycket, därför satsar vi på ansvarsfullt producerade produkter med full transparens för full inblick i vårt arbete.

Att skapa en förändring för vår jord tar tid,  tillsammans kan vi hjälpas vi åt och förändringen börjar med dig idag!

Produkt tillagd i önskelista
Produkt tillagd till jämförelse